Общение с модератором раздела религия.

Kurman 10.02.2010 22:21:47
Правила описаны в другой теме, здесь же, можете жаловаться на темы, флуд, оффтоп или поведение юзеров, доводить до моего сведения то, что считаете нужным. Если чувствуете себя неловко, то пишите анонимно.

Также, все мои действия как модератора раздела религия на форуме можете здесь открыто критиковать и выпускать пар.

Ответы

KALAYSA Pictures 12.02.2010 03:36:12
Фи Эс Бе бе бе
там те Къурман нагрубил... приношу афисияльные извинения.... ты уж прости, Къурман резкий человек, а послеполуночи с ним вообще непонятное творится... к тому же он не знал что ты девушка, хотя ни от чего это его не освобождает... ))) вощем я к тому, что он ща всех раскидает по местам, и станет добрым и отзывчивым... как я...)))

Kurman
бир арюу сёз айт къызчыкъгъа? нагрубил девушке и пошёл дальше народ рубить ))

изяшниперсон
а всем, кто постоянно клюет КПП(как оказалось, тактичного (все познается в сравнении) скажу: Къурмана на вас нет)

сравнила крокодила с тираннозавром )))

___
п.с. а ведь потом еще прикалуйтесь, мол малкъарлыла джумушакъ адамладыла деб... ))))
KALAYSA Pictures 12.02.2010 03:42:59
в разделе объявлен режим КТО... будьте бдительны... правила поведения при встрече с Къурманом: поздняк метацца... примите смерть достойно ))))
Фи Эс Бе бе бе 12.02.2010 03:42:59
KALAYSA Pictures
Прикалываться изволите?))))) Мы Карачиоли не такие нежные, обойдемся без ифисиальных и прочих извинений)))
KALAYSA Pictures 12.02.2010 03:43:58
Фи Эс Бе бе бе
Прикалываться изволите?))))) Мы Карачиоли не такие нежные, обойдемся без ифисиальных и прочих извинений)))

фи... бе бе бе )))
Kurman 12.02.2010 03:47:21
мимошёл
Ангыламай а.

Аланла, мен изге айтханым, былайгъа керексиз статьяла бла къралны эсин тармагъыз. Керекли сайтла, тыш къралда ачылыб ишлеб турадыла. Алайладан. келтириб Эльбрусоидни форумуна салгън тыйынчлы тюлдю. Нек десенг - алагъа тийген таякъ о заман эльбруосидге да тиерикди. Алайсызда сюйменегле де барды, сора энди аны юсюне экстремистский деб бир айтсынла. Сора форумну да сайтны да фондну да эки эшигин джабтынг да къойдунг. Алай болурун мы излейсиз? биркесек сабырлы болуб, акъыртын джюрюр орнуна, былай хар нени да тёгюб нек барасыз.

Керек эсе. субханаллах. мен кесим да сайт ачыб береим - джабылгъынчы хайда сала беригиз ары хар нени да. Ама бу формуда алай этерге джарарыкъ тюлдю. Аны эсгерип атларгъа керекди.

KALAYSA Pictures
Я щас.. Аллахны берген нигьматларын багъалатмай турадыла. мени кёргенден сора "Аллаха шукур, кпп аллай тюлдю" дерча этеим! )))

Фи Эс Бе бе бе,
Сенден кечкинлик тилеб, гоккачыкъ берсем джаиз миди? бидгьат демесегиз
KALAYSA Pictures 12.02.2010 04:08:53
Kurman
видишь как я успокаивающе действую на людей!? пару раз отметился, и затишье на пол часа... )))))
Фи Эс Бе бе бе 12.02.2010 04:23:11
KALAYSA Pictures
видишь как я успокаивающе действую на людей!? пару раз отметился, и затишье на пол часа... )))))

Это точно, ты как смерть с косой по форуму ходишь, не видно, а всегда в затылок дышишь))) при виде одного ника уже страшновато))
Kurman 12.02.2010 04:23:34
KALAYSA Pictures
Да джукъларгъа кеткендиле сёлеше сёлеше арыб.

Бары бирден къайры тас болуб къалдыла. огъесе бир-эки адам башха-башха никле бла мы джазыб тургъанды?

Тамбла таза-таза келиб тебрерикдиле табхан аманлыкъларын меннге айтыб ))))
KALAYSA Pictures 12.02.2010 04:58:22
Фи Эс Бе бе бе

Kurman
арытханса, джазыкъланы )))
Kurman 12.02.2010 05:15:59
Астагъафируллах ))))

Биз алай ушакъ эте, даулаша туруучанбыз, къарнашларыбыз бла.
Тышындан кёрюнгенича тюлдю, биз аны ючюн ары бери къарамай все равно Аллах ючюн деб сюйген этебиз бирбирибизни. Сахабала да къазауат эткендиле бирбирлери бла Аллах ючюн деб. Энди биз кесибизни алагъа тенг эткенибиз терс боллукъду, алай а, дин болгъан джерде разный мненияла да боладыла. Мазхабла да тюз бола тургъанлыкъга аны ючюн чыкъгандыла. Разный мнения ючюн.

Сора былайда энди бу башха сайтладан келтириб статьяланы салыб, къралны эсин бери джибериб, джауларыбыз да барыб аланы эшиклерин къгъыб - къарагъыз, анда эльбруоид бир затла къатыштырыб, къралгъа къаршчы барлыкъ адамла ёстюреди демезча болсала былайда ушакъ эткен талай къарнашыбыз, иги боллукъ эди.

Заман къыйын заманды, эслеб, къараб, арты не болур деб сагъыш этиб алай атларгъа керекди. Иншаллах чарлагъанлыкъга ангыларыкъдыла деб турама. (тюзюсю эм уллу ол копипастла бла кюрешкен кесида бизни миллетен болмаз мы дейме. Эльбрусоид бар мыды джокъ муду къулагъына кириб чыкъмайды да аны. Хар не эсе да, эсгериб джазарла, не да мен билеме кнопка къалайда болгъанын).
Iman inside 12.02.2010 12:28:41
новая метла по-новому метет.

я уже давно очень редко захожу в раздел религии, хотя самое первое мое пребывание на этом форуме началось именно с этого раздела.
в одном полностью согласна с Къурманом, копи-паст сомнительных статей на 2-3 страницы, когда люди не удосуживаются исправить даже грамматические ошибки, не говоря уже об смысловой нагрузке, это нужно пресекать.
МЭН
+ 1
радио 12.02.2010 13:02:38
аргументы за
-сайт не зарегистрирован, наверно на всю карачаево-балкарскую молодежь, а на отдельных лиц. соответсвенно, ответственность за написанное тут будут нести эти лица, то есть хозяева, а не форумчане. Эльбрусоид бармыды джокъмуду къулагъына кириб чыкъмайды да аны. да. будут те, кто будет утверждать, что мы там поддаемся массовому сознанию, влиянию СМИ в отношении религиозного фанатизма и проч. так давайте не давать повода для вообще каких-бы то ни было нареканий.
- КПП прав- интересней было бы читать самые простые, основные вещи о религии-как правильно раздавать милостыню, совершать намаз, а не рассуждать на очень сложные вопросы, а тем более спорить простым обывтелям, не зная даже для начала арабского языка!тема Вопрос-Ответ, например-наилучшим образом подходит.и ничего, давно существует.

Аргументы против
-не спорю, что могут быть личные претензии к Курману, в части его образования, высказываний и проч. у меня их нет.
-да, жестко и несколько авторитарно. +1 МЭН
Mycykoff 12.02.2010 13:57:03
Kurman
Ассаляму аляйкум
К сожалению не могу зайти на форум islam.ru, а на umma.ru вообще не могу найти ссылку на форум.
Не думай,не хочу тебя опорочить,просто хочу показать что модер,а уж тем более в разделе религия,такую чушь не может нести.
Отсебятина-это когда на форуме umma.ru одна сестра пишет хадис и просит написать как правильно понимать его,ты начинаешь словами "Мне кажется тут имеется.....".УаЛлаhи я свидетель.И не впервый раз такое.И брат мой один на islam.ru поражался твоей смелости говорить от себя!!!
Ты из кибаруль-'уляма,чтобы говорить о религии Аллаhа без доводов и то что сам считаешь правильным.Ин шаа Аллаh как получится я тебе в личку скопипастю твои посты с тех форумов.
И просьба,впредь подтверждать свои слова более весомыми аргументами,т.е:
1.Къураном
2.Сунной
3.В понимании наших праведных прешественников
.
Ты говоришь,что тебе достаточно мнений 4 мазхабов.99% если мнение другого мазхаба будет противоречит твоему мнению,ты и тебе подобные говорят:
"Абу Ханифа это знал,но если не сказал,то значит в нем был какой то изъян".На деле слепые приверженцы своего мазхаба коренными зубами вцепились в свой мазхаб,что другой даже слышать не хотят.Не надо говорить о том что вы придерживаетесь 4 мазхабов.
Почитай фатуа Юсуфа Къардауи из книги "Современные фатауа" о том является ли обязательным следовать одному мазхабу.
На счет музыки вы наперегонки друг другу следуюте его мнению,что она дозволена,ВОПРЕКИ МНЕНИЮ ПЕРВЫХ ПОКОЛЕНИЙ,А В ЧАСТНОСТИ АБУ ХАНИФЫ,а на счет мазхабов....нееет!Къардауи возможно ошибся.
Коль на тебя повесили такую ношу,будь аккуратен,как брат Abdullah. Несмотря на то что он тоже придерживается одного мазхаба,я его сильно уважаю.Он дипломатичен,и не позволяет себе резких,язвительных высказываний.И пытается доводами обосновать свою позицию.
Аллаh болушсун!
Dalila 12.02.2010 14:08:05
вот в каком азделе настоящие войны... а должно быть наоборот((
Сэстренка 12.02.2010 14:37:40
Сайту umma.ru требуется сотрудник для дистанционного оперативного выполнения дел, связанных с развитием сайта и его продвижением в сети интернет. Необходимо: опыт разработки веб приложений на PHP, плюсом будет знание Ruby On Rails. Ваши предложения присылайте на myiman@live.ru
Сэстренка 12.02.2010 14:38:51
Kurman
Огъур болсун джангы ишинг!
Umm_Kulsum 12.02.2010 15:02:04
КПП, стобой соглашусь насчет того, что большинство сидящих на форуме и половины терминов в разделе "религия" не понимают и для них лучше бы читать темы носящие меньшю смысловую нагрузку.
Просто около 60% читающих/пишущих именно в этом разделе далеко ушли от простых истин (кстати, это не говорит об уровне знаний, как не прискорбно) и иногда "забываются" Может и есть доля правды в излишестве на этом форуме копипастерства трудного для восприятия большинством. Иногда вопрос требует не малого по объему ответа дабы осветить все его стороны. Просто насторожило такое жеское отношение сразу же, как топором отрубили. Не мне вас учить конечно-же. "Где наша демократия?" (с). Или я не по адресу...
Что насчет меня - не надо меня относить к какой-либо группе. Я лишь за ясный четкий довод (далиль) по любому вопросу.
"Кому не нравится - проходите мимо" - удобная позиция, но благодаря нашему нафсу, мимо пройти не всегда удается))

Пэ.Сэ. даааа...помню еще времена модераторства/администраторства Къурмана на всем форуме...когда он уходил многие вздохнули с облегчением))) Но вот, видимо счастье длилось не долго..ну осмотрим-с чем все это обернется... не в обиду человеку с юмором внешне, хотя который и "все помнит" внутри)
Абу Амин 12.02.2010 15:23:42
в темах статьи наверное все же правильно. так как дело не в спорах и обсуждениях. к примеру 70% кто заходит на форум не зарегестрированны и заходят читать и узнавать что то новое. к примеру когда человек ищет что то по религиозной тематике в ядексе и гугле, то очень часто выходи ссылка на форум Эльбрусоида. а вести просто светскую беседу не приводя далилей, не внушает доверия.

очень любят вешать ярлык "вахабит". не уже ли если чья то идиология противоречит вашей, он ваха? обычно когда вступаешь в дискуссию с суфиями, то от пользуются этим термином, те кто не с ними тот ваха.
получаится сейчас, если кто то из братьев призывает к исламу и говорит вот так, вот так надо делать и это противоречит понятиям того кого призывают, то моментально вешается ярлак "вахабит".
может научимся слышать друг друга? если человек выносит статью, и кому то она не подуше, требуйте далилей. и если человек приводит ясные докозательства то он прав.
даже вот если примем во внимание что сейчас идет дискуссия с Къурманом, то получается один он не прав а остальные все правы?

P.S. Къурман не легкую ношу ты взял. раздел религия очень сложная вешь. так как люди живут этим и оспаривают приводя свои док-ва. желаю удачи!!!
Mycykoff 12.02.2010 19:09:50
Абу Амин
ассаляму аляйкум
Враги ислама придумали этот термин,чтобы простых,невежд оттолкнуть от призыва.Турки умело подхватили и пошло поехало.
Сам Мухаммад АбдульВаххаб писал что на него возводят ложь.
А в наше время все кому не лень кричат "Вот вахабисты...биты....т.п.".
Аллаhны сыйлы аты бла аллай эрши сезле къурагъан.
Фи Эс Бе бе бе 12.02.2010 19:20:58
Mycykoff
Турки умело подхватили и пошло поехало.
А при чем тут Турки? до Турков давненько этот термин употреблялся у Русских в России.. От них и пошло..
Абу Амин 12.02.2010 19:32:05
Mycykoff
уа алейкум ассалам уа рахматуЛлах.
Kurman 12.02.2010 20:45:33
Салам алейкум, дин къарнашлырым бла эгечлерим!
Къарайма да, пар уже выпустили?

Билесиз, былайда кёбтен бери болгъанларыгъыз иги билесиз, сиз аллай копипастла этмеученсиз. Джаннгы келгенле, къарачай-малкър болса да болмаса да, байракъны ёркге тутуб миллетни кёзюн ачайым деб этедиле ол эткенлерин. Пайда мы келтирир, огъсе пайдадан эсе зараны мы кёб болур деб сагъыш не этмейдине, не эа этерге болумлары джетмейди - диннгге джаннгы сингиб, алкъынчы динни, дагьауатны къалай болургъа керек болгъанын толусу бла ангыламайдыла. Динни ичинде 5-6 джыл тургъан къарнаш-эгечлерибиз бу затланы игирек биледиле, ала керек заманда "тохта" деб тыйа турургъа керекдиле аллына чабыб, богъанны чачыуу-къучуу эте тургъанланы. Эльбруоисдте ишлеген, динден ангылагъан адам болмагъаны себебли, эмда кпп бла башха модерлени политкорректностлары, джумушакълыкълары бла хайырланыб, керексиз джерге къралны эс бёлюб тургъан затланын ары-бери къарамай былайда джаймагъыз. Ол терс болгъанын гитче-уллу да билирге керекди. Билмегеннге да айтыгъыз.

Эльбруосоид кишини да кёлюн къалдырыргъа излемейди, ультраправый де, ультралевый да кесибизни миллеттенди. Ол алай къалсын, башха миллеттен блгъанланы да кёлюн аман этерге излемейди. Ама эльбруоисдге келгенле анда-санда озуб кетедиле. Эсириб, не сюйселе этерге буллукъча ангылаб терс-тюз болса да акъылларына келгенни этерге излейдиле. Ол терсди. Аны себебли, фонда ишлегенлени коллары байланыбды, сиз ушатмагъан затны айтыб сизни инджитирге излемейдиле. Нек десенг, бютюн фонду атындан боллукъду ол сагъатта. Мен а уа, Абу Зарр кибик, тюзю къалай эсе, алай айтыб сирелиб къалама. Бир-бир джерде аллай къатылыкъ болмаса, заран кёб тиерикди. Аны ючюн, мен былайгъа постоянный модератор болгъанма деб турмагъыз (билеме, менге ачыууланнганлыкъа, анга къарамай бек сюесиз алай болса да) мени кесими иши-кючюм, модер болуб форумну кютюб турур заманым да джокду. Ама эсириклик тийиб, озуб, эльбрусоидге заран келтирир ми джазгъаным, къралдагъыла арабин не айтырла деб сагъыш этмей къайда табханыгъызны да келтириб бери къуюб тебресегиз, мен талай кюнге модератор болурма да, кёргюзтюрме кюнюгюзню. Бу сагъатта болгъан модераторланы джумушукълыкъларын багъалатыгъыз, эткен затларын да билигиз - Эльбрусоидни игилиги ючюн деб кюрешедиле. Ала бла алай бек да даур этмегиз, тынгылагъыз да къойугъуз. Мен а уа тышындан бир адам, джаратмасагъыз да тынгыларыкъсыз. Кертта эльбруосид аман айтмайды кишиге да деб бошбойдакъ болмазсыз.

Энтта бир айтырым, эс бёлюб къараймада, ичибизде "муслюманма, ахыйма, ухтийме" деб тургъан талай къарнаш бла эгечлерибиз, бир щекотливый зат джазаргъа керек болса, анонимный никлени атрына бугъунуб алай джазадыла. Алай эткен нифакъны белгисиди. Эс бёлюгюз да къарагъыз, ким джанлы болса да болсун, кесини атындан кесини ники бла сёлешкенле бардыла - ала керти да ачыкъ кёллю, ихласлы джазыдыла, бугъаргъа керек болмайды. Ама бетин ким джабады? Хатачы джабады. Хата этерге керек болса, бетин джабыб алай этеди терслигин хатачы. Андан сора уа башха ник бла, джукъ билмегенча ушакъны бардырады. Аллай адам айтхан сёзлерине ие болургъа излемегени ючюн аноним болуб джазады. Былайда меннге форумлада "отсебятина" джазаса деген болду, "къада, келтир юлгю" дегенимде уа, "мен кесим кёргенме" дегенни тышында бир пример келтиралмады. Аны айтханым, мен къалайда болсам да кесими атым бла джазама. Ол себебли, не айтсам да, айтхан сёзюме къайда да ие болама. Ичибизде кёбдюле аллай къарнаш бла эгечлерибиз - анонимный никле бла мююш артындан къабмаучула. Бу теманы огъана окъусагъыз белгилиди ким аноним болуб къалады керек заманда, кими уа кертида, ихласлы ачыкъ кёллю кесини аты бла джазады. Буну мен ким тер-тюз дер ючюн айтмайма. Алай бош, ахыйле бла ухтийле ол "анонимлик" сыфатны юсюнден биркесек сагъыш этсинле деб айтама.

Энди къойларыбызгъа къайтайыкъ (вернемся к нашим баранам). Тюнене бла бу кюннге кёбюгюз не затны айтыргъа излегеними ангылагъан болурсуз деб умут этеме (алайгъа ушайды). Кимигиз бир имамны ызындан, кимигиз башха имамны ызындан болсагъызда, бирбиригизни терсге-тюзге санасагъызда, бу форумда джазылгъан затланы эсгериб, ангыламагъанланы да сескертиб алай салыргъа керекди. Мени имамым тюздю, не да мени щыйыхым миик учады деб финта чыгъарырча затлагъа эс бёлюгюз, тыйыгъыз. Кертда иги иш этеме деб, бютеу да бу къыйын заманда, кърал ушатмагъан затланы форумгъа бегитмегиз. Кесигиз иги билесиз, юч харфлиле келиб эшигигизге сирелселе, кпп айтханлай "поздняк метацца". Ол себебтен, тилеб айтама, сиз былайда кече кюн да турасыз - кесигиз анга кёре къараб оноу эте туругъуз ичигизде. Тамам да бу къралгъа къазауат ачыб тургъан джамагъатла не да сайтланы былайда орнатыб, ссылкала бла, махтаула бла фондну юйюн къурутмагъыз. Бу кюннге деричин да аны эскертиб келгенбиз, энтда эскертиб айтама. Эльбрусоидчиледен эсе сизлеге буну барын мен айтсам тыйынчлы болур дуб кёлюме келеди. Кёлкъалды болсагъызда мененгге боллукъсуз. Алай а, чыртта кёлюгюзню къалдырмагъыз, кёлюгюзню аман этмегиз, айтылыргъа керек болгъан затны айтыргъа керекди. Мени айтрым бу ду. Ансын, бек сюйсегиз да, модератор болуб туралмам, айлыкъ тёлеб турмасагъыз. Ансын мен форумну кютюб турсам ким ишлерикди, айран-гырджын кёктен тюшмеди да.

Ол айтылгъанны барысы: эслеб, къараб салыгъыз салгъан затларыгъызны. Ансын бир кюн бир кнопка бла келиб, аллай бир къыйналыб, башха сайтладан копипсатла ба къозлатыб тургъан темаларыгъызны бир-эки дегинчи думб этиб кетиб къаллыкъма. Керек эсе, керти кёлюм бла айтама, сайт ачыб береим. Копипастла бла джаяргъа излеген затларыгъызны анда джая турурсуз, эльбруосидни да атын кърал къаршчыгъа чыгъармай.

Махтаула барыда Аллахха ды, айтханыбызда терслик бар эсе Аллах кеси кечсин. Эткен тилекле бла дуаларыбызны Аллаху тагьала къабул этсин. Салам алейкум.

P.S. Мен джукъга кетмейме, анда санда келиб къарай турлукъма. Кёб интересный затла джазасыз. ала бла мен да хайырланыб турама. Аллах барыгъыздан да разы болсун!
Dalila 12.02.2010 21:02:58
Kurman
Семён Семёныч, зачем так многа букв? я в панике)))
пользуясь случаем, желаю удачи на новом поприще ))
Kurman 12.02.2010 21:23:57
Dalila
Субханаллах, вы же не думаете что я действительно буду тут следить и караулить! С этим нынешние модераторы и так прекрасно справляются. А я так, пришел напомнить о важных вещах.. Чтобы не расслаблялись и ненароком не навредили, публикуя все подряд. Так что модером можете меня не считать, я лишь иногда буду заглядывать стрелять из снайперки или в упор из дробовика чтобы вы не раскисали. А тут и так все хорошо, благодаря нынешним модерам. Алайсыз да, за последние 2 сутки я написал на этом форуме больше чем за последние 2 года.
Рогдай 12.02.2010 21:30:28
Kurman ты что такой чуткий?
изяшниперсон 12.02.2010 21:33:14
я лишь иногда буду стрелять из снайперки или в упор из дробовика
или дротиком прямо в глаз каждому, как вчера
ол башырагъанда бир уллу лекция бердинг бизге.
Анонимлени аманлаб. Тюз айтхан джерлеринг да болур, алая анонимный никле бла мююш артындан тюз затланы айтсала не хата болады сенгеда башхалагъада? Огъесе кеслерини никлеринден сенлеин тюрт-тюрт джазгъан мы игиди? Кимни не иши барды ким къаллай никден джазгъанын, аман зат джазмай эсе? Тюзге тюз дерге керекти.
Dalila 12.02.2010 22:02:51
Kurman
Семён Семёныч, я ничего такого не говорила)))) а так с направлением ваших мыслей по поводу раздела согласна.... и такое бывает
молодцы 12.02.2010 23:59:17
Мени имамым тюздю, не да мени щыйыхым миик учады деб финта чыгъарырча затлагъа эс бёлюгюз, тыйыгъыз. Кертда иги иш этеме деб, бютеу да бу къыйын заманда, кърал ушатмагъан затланы форумгъа бегитмегиз. Кесигиз иги билесиз, юч харфлиле келиб эшигигизге сирелселе, кпп айтханлай "поздняк метацца". Ол себебтен, тилеб айтама, сиз былайда кече кюн да турасыз - кесигиз анга кёре къараб оноу эте туругъуз ичигизде. Тамам да бу къралгъа къазауат ачыб тургъан джамагъатла не да сайтланы былайда орнатыб, ссылкала бла, махтаула бла фондну юйюн къурутмагъыз. Бу кюннге деричин да аны эскертиб келгенбиз, энтда эскертиб айтама. Эльбрусоидчиледен эсе сизлеге буну барын мен айтсам тыйынчлы болур дуб кёлюме келеди. Кёлкъалды болсагъызда мененгге боллукъсуз. Алай а, чыртта кёлюгюзню къалдырмагъыз, кёлюгюзню аман этмегиз, айтылыргъа керек болгъан затны айтыргъа керекди. Мени айтрым бу ду. Ансын, бек сюйсегиз да, модератор болуб туралмам, айлыкъ тёлеб турмасагъыз. Ансын мен форумну кютюб турсам ким ишлерикди, айран-гырджын кёктен тюшмеди да
бир бирле башда айтылгъан затлагъа "это несерьезно" дей эселе да, тапсыз заманды, не десегиз да. аны себепли бу затлагъа мен да ыразыма.
всезнайка 13.02.2010 03:28:15
Ассаламу гъалейкум!
Юсагъидук Аллах!
Азунну, якуну хуна низам! а лейса казалик?
гостть 13.02.2010 03:30:45
всезнайка а на иврите слабо?

Читают тему (гостей: 1)

Форум  Мобильный | Стационарный