Türk Alfabesi (турецкий алфавит):
Ğ - Гъ, Ç - Ч, C - Дж, Ş - Ш, Ö - Ë, Ü - Ю, I - Ы, İ - И, Y - Й
Примерный состав турецкого языка:

Elbrusoid - Türkçe kulübümüze hoş geldiniz!

| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
Görüyorum ki burda sadece Abdullah bey ve Turk bey varmışlar |
| Цитата |
|---|
| Abdullah пишет:
Başkalar hiç kimse yok, yoksa herkes hayli meşgul olmuşlar. |
| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
Affedersiniz'nasılsınız',tabi ki başka bir yanlışlıklarım vardı, lütfen düzeltiniz. Ben de iyiyim, çok şükür, hiç bir sıkıntım yok, alhamduliLLYAH. |
| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
neyse, nasılsiniz?ne var? ne yok? |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
) teşekkür ederim, iyiyim Allaha şükür. İşte evden çalışıyorum ya da çalışmaya çalışıyorum Sen nasılsın? ne var ne yok? |
| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
Abdullah, çok çok teşekkür ederim düzeltmeler için |
| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
mutlusun vaziyetinden |
| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
her şey yolunda, çalışmıyorum, çünkü istemiyorum:) |
| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
Bizde hava çok güzel, herşey yeşil oluyor, ya sizde hava sıcak mı?İstanbul nasıl? |
| Цитата |
|---|
| Abdullah пишет:
birşey değil, bir sorun olursa söylebilirsin, elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
he he şanlısın |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
MaşaAllah, bizde de hava güzel, İstanbul yerinde, selam söyliyor |
| Цитата |
|---|
| Aliya_Serap пишет:
Merhaba Arkadaşlar! Türkçe öğrenmek isteyenler için v kontakte sitesinde müzik arama dizesine Уроки турецкого diye yazın. Audio dersler çıkacak, süper değil, ama çalışırken, elleriniz de meşgulken, öylesine dinleseniz bile fayda var. Başarılar dilerim. Для тех кто не понял )) На сайте в контакте в разделе мои аудиозаписи в поисковую строку вбейте Уроки турецкого. |
| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
Tamam, yine teşekkür ediyorum, ama sizden bir ricam var, eğer ben yanlışlıklar yaparsam, düzeltebilirmisiniz? |
| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
Kayseri şehir hakkında bir şey biliyormusun? |
| Цитата | ||
|---|---|---|
Chipmunk пишет:
|
| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
Kayseri şehir hakkında bir şey biliyormusun? işittim ki İstanbuldan uzak değilmiş |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
Ama Kayserililere gıcık derler |
| Цитата |
|---|
| Abdullah пишет:
uyanık |
| Цитата |
|---|
| Abdullah пишет:
kısa sürede sorar cevabını yazarım))) |
| Цитата |
|---|
| Abdullah пишет:
Kayseri şehri |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
Nalçik ile kardeş şehiri olmuş Benim arkadaşlarım orada TÖMER okumuşlar, güzel şehir, planlı diyorlar. Bu arada Kayseri'de çok kabartı ve diğer adıgeler yaşıyor Ama Kayserililere gıcık derler :D, Türkiye'de böyle bir inanç var, sanırım bir çok zengin iş adamlar oralı çıkıyor |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
orijinal kayserilidan duymak en iyidir |
| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
Burada neden sehri oluyor? anlatabilir misiniz? |
| Цитата |
|---|
| Abdullah пишет:
Bilmiyorum, kimden ve nasıl duyabildin sen böyle bir lafı ve zengin iş adamları ile gıcık kelimesinin de bağını kurmada baya zorlandık, doğrusu. |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
Anlaşılan yanlış duymuştum, herhalde çok kayserililere ''seven'' birisinden duymuştum |
| Цитата |
|---|
| Abdullah пишет:
tamam, çünkü böyle durumlar için de türk dilinde isim tamlaması kuralı geçerli, hani 'odanın kapısı' falan gibi ifadeler var ya, işte onlardaki gibi bunlar için de aynı kural uygulanıyor. Cadde ve diğer özel isimlerde de aynı kural uygulanıyor, mesela Puşkina caddesi, Huzur sokağı, Karadeniz üniversitesi vd. |
| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
yani, şehiri değil, fakat şehri oluyor mu? |
| Цитата |
|---|
| Aliya_Serap пишет:
Chipmunk, selamlar. Başarılar dilerim - желаю удачи. Şehir - şehri kelimeye gelince de. Türkçede bir kural var. 2 heceli (слог) sözcüklere dar ünlüye (гласная) başlayan ek katılırsa ikinci hecedeki ünlü düşer. (2 бёлюмлю сёзлеге тар ачыкъ тауушха башланнган суффикс къошулса, тамырны экинчи бёлюмюню ачыкъ тауушу тюшген этеди). Örnek: Şehir + İ = Şehri ağız + ım = ağzım alın + ım = alnım isim + im = ismim karın + ım = karnım Yani ŞE - HİR - 2 heceli sözcük + İ (dar ünlü eki) = ŞE-HR (ikinci hecedeki ünlüyü düşürüyoruz) ve + İ = Şehri. Umarım anlatabildim İnşallah. |
| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
Assalamu aleykum. Ders bitdi mi?)))) arkadaşlar, nerdesiniz????? |
Форум Мобильный | Стационарный