Что происходит с нашим народом !?(((

Что происходит с нашим народом !?(((

Пилигрим 30.04.2013 12:52:33

1 0

http://www.ntv.ru/peredacha/poedem_poedim/m24320/o163856

почему каждый раз когда приезжают снимать какой-нибудь сюжет про наш народ, показывают как наши сильно любят хычыны и как их готовят ?
Разве кроме хычынов у нас ничего больше нет ?
Я смотрел передачу "Поедем поедим" и если честно, очень обидно стало за наш народ ((( Я так думаю Вам тоже будет вполне интересно посмотреть воскресный выход этой передачи.
Ну давайте же что-то уже с этим делать ? Или вообще ничего не надо показывать журналистам или же давайте делать все как полагается. Как в этой передаче кричал один из наших "АЛАМАТ-ОК". Смешно и в тоже время очень обидно .
Почему на упаковках с айраном наши не могут написать Карачаевский напиток или что-нибудь на подобии этого, а не Кавказский(((
До этого приезжали, я не помню какой был канал, но опять жарили хычыны с картошкой. До этого рассказали и показали как мужики идут в лес и кричат, чтобы поддержать своих жен в интересной ситуации, как говорится. ((( Неужели на большее не способны ?
Почему про наш народ рассказывают люди очень далекие от нашей культуры ? И как с этим бороться?
Да, я понимаю, что вопросов больше чем ответов. Думайте и давайте решать.
Показали как наши соседи делают "гыпы айран". До этого другие соседи показывают карачаевскую лошадь и рассказывают небылицы. А вчера смотрю и оказывается айран тоже не наш национальный напиток((( И пока мы спим, наши соседи делают себе историю, а мы и готовую, настоящую нашу историю не можем показать.(((
Загрузка плеера
Изменено: Пилигрим - 30.04.2013 13:24:53

джолоучу

Ответы

Пилигрим 06.05.2013 11:34:31
Казбек26,

Я знаю что делают хычыны почти все кавказские народы, но они все делают по разному. Я почти все испробовал. И как наши никто не делает, можешь поверить. :)

джолоучу
Пилигрим 06.05.2013 11:41:59
Бюгюнлюкде хар къарачай юйдегини тепсисинде айран барды! къайсы миллетледеди алай, бирин бир кергюзюгюз !?

джолоучу
Пилигрим 06.05.2013 11:43:24
Кавказ миллетлени кёбюсю малбла кюрешмегендиле! Къарачай миллет ёмюрю малчылыкъ бла кюрешгендиле! этден не тюрлюда хант этиб берликдиле!

джолоучу
Abdullah 06.05.2013 14:48:27
Пилигрим пишет:
Бюгюнлюкде хар къарачай юйдегини тепсисинде айран барды! къайсы миллетледеди алай, бирин бир кергюзюгюз !?

теманы ал бетинде кёргюзтген эдим, алайын джангыдан былайгъа да джабыштырайым:

Цитата
Abdullah пишет:
Биз тюрклюледен кёб айран этебиз деб мен ийнаналмайма. Шахаргъа кёчгенле бир кесек азыракъ эте болурла, бизни шахарчыларыбызны да ала бла бирчаракъ болурла. Сора тюрклюлени юйлеринде этген айранлары бизникиден бек да башха тюлдю, тюкенде сатылгъанлары бир кесек тюрлюрек да бола болур дейме, алай болгъанлыкъгъа ол да кесича бир тюрлю татлыды. Бу къалын бизни айранчагъа йогурт дейдиле. Ол туз къошулуб, суу бла къатышдырылгъаннга айран дегенликлерине йогуртдан этилгени белгили болур. Сора туз къошулгъан айранлары да бек татлы, бек болумлу этилгенди. Ол айран шаурма баш бла бек таб келишеди, эмда кола, спрайтланы орнуна огъуна адамла аны сюйюб аладыла. Болгъан кафеледе сатлылады, айтханымча, колала бла конкурировать огъуна эталады. Бизни суусаб а къайда сатылады, колала болгъан джерде аны киши алыргъа излерикмиди? Мен кёрмегенме, бек да ишекли болама.
Барисбий 06.05.2013 15:39:42
Пилигрим, 1995 джылдан бери айранны да гыпы айранны да иеси Австриядан фирма болуб тургъанды. Федосеев деб биреулен айранны да гыпы айранны да патентовать этиб, ол патентлени Австрий фирмагъа сатыб тура эди.
Текеланы Алимурат а аны билгенинде, ол патентде илму джанындан халат табыб, Москвадан Роспатентден республикагъа къадар комиссияла чакъырыб, джыртышыб ала бла, айранны Австрий фирмадан сыйырыб, "Способ производства кисломолочного напитка "Айран" деб патент алгъанды. Аны бла бирге айранны патентинде халкъыбызны атын бегитир ючюн "Способ производства кисломолочного напитка "АЙРАН КАРАЧАЕВСКИЙ" деб патент алгъанды.
Бир талай джылдан Алимурат кефирни - гыпы айранны да ол биягъы Австриядан сыйырыб, анга да патент алгъанды.
Айран бла гыпы айранны чыгъаргъан фирмала патентообладательге ачха тёлерге керекдиле. Алай а Алимурат бир фирмадан да бир сом да джыймайды, "мен бу ишни халкъым ючюн этгенме" деб.

Ол патентле "действовать" этер ючюн а хар джыл сайын госпошлина тёлеб турургъа керекди. Алимурат кеси хар джыл сайын къыралгъа ачха тёлеб турады. Алай болмаса, госпошлина тёленмей къалса, ол патентле къуруб кетерикдиле.
Изменено: Барисбий - 06.05.2013 16:06:48
Барисбий 06.05.2013 15:45:59
Кертисин айтсакъ а айранны бизден сора бек кёб миллет этеди, къазакълыладан башлаб тюрклюлеге, араблылагъа дери.
Ишексиз, бизни халкъ айыргъан а - ГЫПЫ айранды. Бизден сора алгъын гыпы урлукъ кишиде болмагъанды.
Барисбий 06.05.2013 15:48:38
Цитата
Пилигрим пишет:
Бу да тюздю. Бизни халкъча бурун да бюгюн да айран бла бир халкъ да хайырланмагъанды. Хоншу миллетлерибиз а айранга бизден юренгендиле.
Mariame 06.05.2013 19:27:06
Пилигрим, потому, что есть креативные люди, а есть исполнители. А инициатива, как говорится,наказуема! Назвался груздем - полезай в корзину.
Ежели критикуете - предлагайте альтернативу. Просто охать, какие мы все тёмные, бескультурные и любители хычины потрескать - много ума креатива не требуется. Предлагать варианты - этоуже мозг от ржавчины чистить надо!
И еще контрольный: http://ganchillo.narod.ru/simpleme.html - тоже о том, что кроме еды нас ничего не интересует.
статья написана для National geographic Nraveler. Номер и год выпуска не помню - критикуйте.

Джолну хорлайды джюрюген
~DIANA~09 07.05.2013 15:18:02
не смотрела видео,но печатной инфо достаточно.я полностью солидарна. и дело уже не сколько в передачах,а в самой сути того,что твориться. я не указываю ни на кого пальцем,но прошу,прочитайте НОВУЮ КНИГУ ИСТОРИИ "ЧЕРКЕСИЯ",где косвенно говориться о том,что Пятигорск и Кисловодск - далеко не карачаевская земля,например)да и еще куча чего нового ДЛЯ ВСЕГО НАШЕГО НАРОДА. нормальные люди пишут историю, через ЮНЕСКО устанавливают эти "факты".дело даже не в хычинах,а в этой позиции нашего народа. спустя несколько лет наши дети даже не смогут ФАКТАМИ ДОКАЗАТЬ ГДЕ НАША ЗЕМЛЯ, ЧТО АЙРАН-НАШ НАПИТОК, И Т.П.!!! ИМ СУНУТ ПОД НОС КНИЖКУ,ГДЕ ЧЕРНЫМ ПО БЕЛОМУ НАПИСАНО ТО,О ЧЕМ НЕ ЛЕНЯТСЯ ПИСАТЬ НАШИ СОБРАТЬЯ СЕГОДНЯ. да и дело не в них. просто посмотрите даже на передачи по местному телевидению! у других народов показывают и религию,и танцы,и достижения, что-то новое,современное. наши же мустолят концерты 96 года, снимаю не качественные видео чаще всего ни о чем. я даже не знаю,что с этим делать. нужно просто собрать некий актив людей и собрать историю карачаевского народа в одном сборнике книг.(т.к. у нас нет даже такой книги). затем через СМИ искоренять этот позор,показывать факты,идти в ногу во временем,говорить о религии,ПРАВИЛЬНОЙ КУЛЬТУРЕ,ну и про историю не забывать.
Изменено: ~DIANA~09 - 07.05.2013 15:21:07 (ошибки)
Arturjan 07.05.2013 15:53:44
Хычингъа разы болмагъан джашаунда аны кёрмейин къалсын! ))) Олду бизни кюнюбюз! ))) Андан къалгъан да бизникиди, маджал затладан! ))) Аны ангъыламагъанны ариу сёз бла ангъылатурга керекди, ангъыламаса уа, башха тюрлю. ))) Алай а керти харсха тющюб тебрегенбиз, джагъыз хычиныбиз къалды да дей эсегиз, аланы да къысха заманда къуру Берекет бла Цезарьда кёрюб турлукъбуз! ))))

Как бы плохо обо мне не сказали, я всегда найду что добавить! ))
Къара чачлы 07.05.2013 18:59:20
Селешдигиз ,сюздюгюз ,ахырында неге келдигиз ,огъесе хапар хапарлаймы къалды)) Пилигрим къарындашым ,не этейик шо бу сезден тышында ? Бир китаб чыгъарыргъа керек болурму Къарачай -Малкъар ушхуурланы юслеринден ?

"Къадарны этегинде...","Сени ючюн"...(с)
Айшат(с НФ) 07.05.2013 23:45:55
Тема къуру хантланы юсюнден тюлдю, дагъыда...былтыр КЧР -ни каналында кёргенем, "Медовые водопады" деген комплексде конкурс болгъанеди. Тема-национальная кухня. Хар райондан участвовать этеедиле. Биринчи орунну алгъан тишируу 20 тюрлю хант этгенеди, къатышдырмаесем :-) бек ариу,сеир затлада баредиле. Ол тишируу школда ишлееди, анда да кюрешгенча айтаеди уроклада сабийлеге билдириб национальный кухняны юсюнден. Бир таб, бир ариу кёрюнееди ол комплексде бу конкурс. Бек джаратханедим.

Если радость придет, радость прими
И не гордись, будь достоин ее.
Если горе придет, губы сожми
И не страшись, будь достоин его.

К. Кулиев
Пилигрим 08.05.2013 01:29:42
келигиз сора былай болсун. Хар биринг къарачайны унутула баргъан несин эсигизге тюшюраллыкъ эсегиз аны джазыгъыз. Сора бир талай джыйсакъ, аланы хар бирини юсюнден роликле этербиз . Къалай дейсиз ?

джолоучу
Къара чачлы 08.05.2013 11:09:55
Пилигрим, АЛАМАААТ ,БИР НО БАРДЫ ,КЪАРАЧАЙНЫ УГЪАЙ ,КЪАРАЧАЙ -МАЛКЪАРНЫ !!!

Пилигрим 08.05.2013 13:16:01
Къара чачлы,

АЛЛАh разы болсун :гоккачыкъ:

джолоучу
Къара чачлы 08.05.2013 14:44:04
Пилигрим, сизде боза чот къалайды?

Пилигрим 08.05.2013 14:52:08
Къара чачлы,
энди бюгюнлюкде этиб уллу къыйналмайдыла, алай болсада аламат эте билген адамла бардыла :)

джолоучу
Къара чачлы 08.05.2013 15:01:20

1 0

Пилигрим, мен ангылагъаннга кере ,алада абаданладыла ... Бир он ,жыйырма жылдан ,не болгъаны да унутуллукъду )иии Эльба бир китаб чыгъармаймысыз ашланы юсюнден? )ы? :-)

Arturjan 08.05.2013 15:22:29

0 1

Энди, къызларыбыз хычинланы бла сохталаны орнуна къырал джумушлагъа бла джашланы разборкалагъа эс бёлеб турсала, алай болуб къаллыкъды. )))

Къара чачлы 08.05.2013 16:43:00

1 0

АРТУРЖАН !)) Сени айтыргъа излегенинг неди шо? Ол мында къырал эм миллет хапаргъа къошулгъанланы кебюсю,чырт бери кирмегенледен ахшы эм къаты этедиле хычынны ,сохтаны эм бирси биринда! Жашланы ушакъларына къошулгъан?)) АртурЖан, мында бизге абер жазмай къояргъамы болду? Миллетни къайгъысы -ол жашны, къызны да сагъышыды, огъесе миллетге къуру жашламы киредиле !?)) Жашла шендю таб тюзелиьдиле кебюсю ,къызла кеб жерде кезлерин ачхынчы, неда аламатды деб айланадыла )) АртурЖан, о къой къызланы )) ансы тезюмлери къуруса, Аллах болушсун )))

Arturjan 08.05.2013 19:09:24
Къара чачлы, мен айтыргъа излеген - халва-халва деб турсанг, андан халваны татуун кёрлюкъ тююлсе. Ол халваны этерге керекди. )) Сиз а, къызла эм биринчи, асыры дыгъаласдасыз. Мында сёлешкенни энтузиазм, къыйнагъан, джюрексинген керти джумушлагъа барса, бизни миллетибизни хатасы боллукъ тююле эди. ))) Алай уа селёшиб аллай патриотлабыз, барыбыз да, туура бир адамны патриотлугъун болгъан дунияни патриотлугъундан эсе кёбдю, джумушха уа келсе - "Инцидент в Псыже" эм маджал эткенибизды. )))

Цитата
Къара чачлы пишет:
ансы тезюмлери къуруса, Аллах болушсун )))
Къызланы теземлеримы барды? ))) "Век живи, век учись!" бош деб турмайдыла, кёреим! )))

Къара чачлы 08.05.2013 19:39:05
Arturjan, эм маджал? Мааа хапар ))) баям, сен да анда болур эдинг )Тебердиде уа ары барлыкъгъа ушамай эдинг ,ийнан )) халыуаны уа ,ашары келген, этсин да ,халалыды )чам )ангылагъанма айтыргъа сюйгенинги ))

Читают тему (гостей: 1)

Форум  Мобильный | Стационарный