Расширенный поиск
20 Апреля  2026 года
Логин: Регистрация
Пароль: Забыли пароль?
  • Кийимни бир кюнню аясанг, минг кюннге джарар.
  • Биреуню къыйынлыгъы бла кесинге джол ишлеме.
  • Къолу уллу – асыу, аягъы уллу – джарсыу.
  • Адам къаллай бир ишленмесе, аллай бир кесин уллу кёреди.
  • Адамны сабийин сюйген джюреги, бычакъча, джитиди.
  • Сёлеш деб шай берген, тохта деб, сом берген.
  • Чомарт джарлы болмаз.
  • Къобан да къуру да къобханлай турмайды, адам да къуру да патчахлай турмайды.
  • Юйюнг бла джау болгъандан эсе, элинг бла джау бол.
  • Тойну къарнашы – харс, джырны къарнашы – эжиу.
  • Акъыллы эркиши атын махтар, акъылсыз эркиши къатынын махтар.
  • Адамны аты башхача, акъылы да башхады.
  • Тил джюрекге джол ишлейди.
  • Ач къарным, тынч къулагъым.
  • Джарлы эскисин джамаса, къууаныр.
  • Татлы тилде – сёз ариу, чемер къолда – иш ариу.
  • Къонакъ хазыр болгъанлыкъгъа, къонакъбай хазыр тюлдю.
  • Ишин билген, аны сыйын чыгъарады.
  • Кийимни бичсенг, кенг бич, тар этген къыйын тюлдю.
  • Джарашыу сюйген – джалынчакъ.
  • Эл элде бирер малынг болгъандан эсе, бирер тенгинг болсун.
  • Ариу сёз аурууунгу алыр.
  • Хар адамгъа кеси миннген тау кибик.
  • Арба аугъандан сора, джол кёргюзтюучю кёб болур.
  • Эринчекге кюн узун.
  • Магъанасыз сёз – тауушсуз сыбызгъы.
  • Эр абынмай, эл танымаз.
  • Джаш болсун, къыз болсун, акъылы, саны тюз болсун.
  • Айранын берсенг, челегин да къызгъанма.
  • Кёбню кёрген – кёб билир.
  • Джюрек кёзден алгъа кёрюр.
  • Ач – эснер, ат – кишнер.
  • Оюмсуз атлагъан, аджалсыз ёлюр.
  • Термилгенинги табмазса, кюлгенинге тюберсе.
  • Тау башында, тау болмаз, джангыз терек, бау болмаз.
  • Берекет берсин деген джерде, берекет болур.
  • Билимден уллу байлыкъ джокъду.
  • Эшекни не къадар тюйсенг да, ат болмаз.
  • Aдам боллукъ, сыфатындан белгили.
  • Ата Джуртча джер болмаз, туугъан элча эл болмаз.
  • Джумушакъ терекни къурт ашар.
  • Чёбню кёлтюрсенг, тюбюнден сёз чыгъар.
  • Гыдай эчки суугъа къараб, мюйюзле кёрмесе, джашма алкъын, дегенди.
  • Чакъырылмагъан къонакъ тёрге атламаз.
  • Агъач – джерни чырайы, кийим – эрни чырайы.
  • Къонагъынгы артмагъын алма да, алгъышын ал.
  • Тилсиз миллет джокъ болур.
  • Окъугъан озар, окъумагъан тозар.
  • Тюзню ётмеги тюзде къалса да, тас болмаз.
  • Ашлыкъ – бюртюкден, джюн – тюкден.
Страницы: 1
Википедияны бир бош темасы)

Википедияны ким уста биледи? Быллай бетсиз теманы тюз этсек иги боллукъ эди..)) https://en.wikipedia.org/wiki/Circassia
Бу статьядан башха тиллеге алдауукъ атласлары бла джазыулары "хоу, алай болур" деб, кёчюрюлюб барадыла))
321123.PNG (178.79 КБ)
Изменено: WNO - 19.06.2013 13:24:47

ничессе))))))))
и карачаевцев и балкарцев, а также осетин внесли в Черкесию)))) и правительство у нас - конфедерация)))))) и Сочи столица))) сколько нового я узнаю)))

еще и ингушей))) Потрясающе просто)))) наглость не имеет границ))) как это корректно с их стороны еще наш язык в список государственного внести)))
я пытался написать столица нот экзистед, правительство вагрант трайбс, а карту сменить))) ну ниче ессесна не вышло)))
главное столетняя война между Англией и Францией сто лет не длилась, а Россия все свои мощности направив на них не могла 101 год справиться)))
молодцы такие))) думают лже-шовинистический путь спасет от ассимиляции)))

WNO, это на совести автора статьи, конечно))) я тебя уверяю, адыги тоже посмеются над этой статьей)))

Цитата
Dalila пишет:
WNO, это на совести автора статьи, конечно))) я тебя уверяю, адыги тоже посмеются над этой статьей)))
там целая сеть подобных статей с подобным и подробным невероятным содержанием))))
особенно поразило появление новых терминов под которыми они подразумевают адыгское побережье, адыгский национализм и целая русско-адыгская война))) а ведь это потом переводят на другие языки по всей википедии, так как оно есть в первой статье и не думая что этого всего на самом деле не было))
321123.PNG (8.94 КБ)
Изменено: WNO - 19.06.2013 13:54:47

WNO, думается, что там один автор)) возможно, группа, но скорее всего не больше двоих-троих...

Всем известно, что Википедия - это не самый достоверный источник информации, даже мои ученики это знают)))

было бы не плохо если б кто-н из знающих откорректировал чуть-чуть..))

Цитата
Dalila пишет:
Всем известно, что Википедия - это не самый достоверный источник информации, даже мои ученики это знают)))
зато все (я так думаю) сперва смотрят ,что там говорит википедия)

-----------------
аланла

вообще бу бедолагалагъа тенг болгъаны билмейме . Шизофренник кесини юсюнден таурух къураса , "ол таурухда мени нек сагъынмайса?!"дерча тюлдю, неда "менге мурдар-патчах нек дейсе?!"дерге)) телиге тенг болмайд башы таб!

ач болсанг да ,ит ингисгеген гырджынны ашаргъа болмайды.

клоунада... не обижайтесь на клоунов. клоунов очень много обижают а они всё лыбятся, или ваще рисуют краской улыбочки))))
с УВАЖЕНИЕм !

Цитата
ALANULAN пишет:
вообще бу бедолагалагъа тенг болгъаны билмейме . Шизофренник кесини юсюнден таурух къураса , "ол таурухда мени нек сагъынмайса?!"дерча тюлдю, неда "менге мурдар-патчах нек дейсе?!"дерге)) телиге тенг болмайд башы таб!
алайды) алай а башха миллетлени эслеринде кёргенлерича къалыб барады.
киши дау этмей эсе, керти да сау Кавказ быланыкъы болуб тура эди, деб. что еще хуже бизникиледен ким тарих бла бир аз да интересоваться этмеген, аллай картаны кёргени болса, да былай болур эди деб тебрейдиле...
разумного реагирование не всегда ожидать приходится..
подобно тому как кёб молодежь Балкарияда, нартла ол къабартыладыла деб турадыла.. вот так история в массе перепадает им, из-за глупого выражение типа "а он нарт", типа джохар.) а ведь не так важно, что РАН постановит в отличии от того, что в сознании массы людей, для спасения от ассимиляции. тоже самое и с этой истерией "великой адыгеи" которая повсеместна по всей всемирной паутине.
тыш къыраллада, америкада, туркияда, алан адамла адыглагъа къошулуб, аланы культураларына бирер илешиб тебрейдиле...
в общем, зато у нас Эльбрусоид есть!)))) каких аналогов нет среди остальных севкав народов)))

Страницы: 1
Читают тему (гостей: 1)

Форум  Мобильный | Стационарный