Türk Alfabesi (турецкий алфавит):
Ğ - Гъ, Ç - Ч, C - Дж, Ş - Ш, Ö - Ë, Ü - Ю, I - Ы, İ - И, Y - Й
Примерный состав турецкого языка:

Elbrusoid - Türkçe kulübümüze hoş geldiniz!

| Цитата |
|---|
| Abdullah пишет:
Kulübünün çalışmasından mı yoksa? |
| Цитата |
|---|
| Abdullah пишет:
bitTi mi ve de nerEdesiniz - olması lazım, konuşma esnasında "nerdesiniz" denir, yazıdaysa "neredesiniz" yazılır, "gitti, seçti, yaptı" gibi fiiler de karaçay dilindeki gibi "d" ile değil balkacaki gibi "t" ile yazılır. |
| Цитата |
|---|
| Albert пишет:
Ne güzel konu:) Ben de katılıyorum kulübünüze:) Aynı fikirdeyiz:) |
| Цитата |
|---|
| Albert пишет:
Turk, dostum, Osmanlı sultanların DNK bilgileri varmıdır))? haberin varmı)? |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
О, kimler geldi, hoş geldin kardaşım! |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
YSearch sitede Osmanlı torunlarından birisi var, bir de onun akrabası da var. Ama ne kadar gerçek yani belgelenmiş mi, yoksa bu gerçek değil bilemiyorum. Almanyada birisi yaşıyor adı Timur Can, o dediki onun soy Amuca kabileden geliyor, Amucalar Osman Gazı'nin abisinden geliyor. İşte onun DNAsi R1a ve hesaplara göre karaçayların R1a'dan 2 bın küsür farklılık var. Bir de bu Timur daha bir YSearch'te kayıt oluşturmuş, bu kayıt Osmanlı torunlarından birisiye ait, sanki o test yaptırmış. İspatlamak için onda herhangi bir resmi belge var mı diye ona sordum, bana daha dönmedi. Bir de onun DNA ve sultanın toruna ait DNA ile arasında sadece 200-300 yıllık farklılık var, işte bu net olmayan bir şey.. eğer hesaplama doğru yapılmışsa. Bir de onun facebook' profile'de arkadaş listesinde gerçekten bir kaç tane orijinal Sultan torunları var... yani tanıyorum, bu yüzden DNA testleri gerçek olabilir. |
| Цитата |
|---|
| Albert пишет:
Oyleyse, Osmanlı hanedarlığın alanlardan gelme ihtimali yüksektir.. |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
Bu konuyu oku abi: , senin fikirleri bence çok yararlı olabilir. |
| Цитата |
|---|
| Albert пишет:
Fakat, pek gerçekçi bulamadım, en doğrusu DNA:) Onun dışında bakılacak ancak eski kaynaklardır.. |
| Цитата |
|---|
| Albert пишет:
hatta bizim bir hemşehri profesör araştırmalar yapıyordu Rusya İlimler Akademisinde.. |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
Hmm ilginç |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
Kim o? Var mı onun makeleleri ya da kitapları? |
| Цитата |
|---|
| Albert пишет:
Oyleyse, Osmanlı hanedarlığın alanlardan gelme ihtimali yüksektir.. |
| Цитата |
|---|
| Tinibek пишет:
Neden olmasın:) Selçuk ve babası Hazar İmparatorluğunda ordu komutanları.. Hanedanla anlaşmazlığa düşünce ayrılıp Oğıuzlarla birlikte Selçuklu imparatorluğunu kuruyor. Selçukludan Osmanlı, Osmanlıdan Türkiye.. Hazarlardan itibaren bayrağı birbirlerine devretmişler.. |
| Цитата |
|---|
| Chipmunk пишет:
Nikimi hakkinda, bir film gördüm, orda bir güzel yanağı-keseli sincabi(yani Chipmunk) var, çok beğendim, eski nikimi seçmeye düşündüm, ama vazgeçtim, zira arkadaşim bana böyle bir nik var dedi. Umarim ki, anlatabildim. |
| Цитата | ||
|---|---|---|
Albert пишет:
Türkiye genel tarihine göre Selçuk bey Altay dağların Oğuzun Kayı kabilesinden geliyor:) |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
p.s. bu arada kulübümüze hoş geldiniz Aziz camağat kim Мелиан'i ricası yapabilir? Türkçe pratik olur |
| Цитата |
|---|
| Tinibek пишет:
Selçuk'un Hazarlı olduğunu ilk olarak Elbrusoid forumda okumuştum, yanılmıyorsam Albert siz yazmıştınız. İnternette aradığımda, Ekşi Sözlük'te Selçuk Bey diye başlık açılmış. Orada da tartışılıyor.. Kimi Hazar diyor kimi Oğuz.. Evet dediğiniz gibi resmi tarihte Oğuz Kayı boyundan olduğu söyleniyor.Hazar'dan hiç bahsedilmiyor.. Ayrıca Selçuk'un oğlu Arslan Yabgu'nun bir adı İsrail, Çağrı Bey'in bir adı Davut, Alparslan'ın adı da Muhammat.. Arslan Yabgu, derken Karaçay gazetenin 13 Nisan sayısının 4. sayfasında tarihteki Alan liderlerinin fotoğrafları verilmiş, onların arasında da Arslan isimli biri vardı. İstanbul şehrinde nasıl Osmanlı mimarisi göze çarpıyorsa, Konya'da da Selçuklu mimarisi baskın. Konya'dakı Üniversite'nin adı da Selçuk Üniversitesi.. Oranın yayınlarına da bakmak lazım Selçuk'un hakkında ne düşüyorlar, ne biliyorlar. |
| Цитата |
|---|
| Мелиан пишет:
Değerli arkadaşlarım, siz ne güzel Türkçe konuşuyorsunuz. Benim size büyük bir ricam var, aşağıdaki metni lütfen Türkçeye çevirebilir misiniz? |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
Aziz camağat kim Мелиан'i ricası yapabilir? Türkçe pratik olur |
| Цитата |
|---|
| Turk пишет:
Tinibek, bu arada Amuca hakkında ne biliyorsunuz? Kayılar başkurtlar arasında da var, belki de diğer Türk boylarında da var.. şu anda en yüksek ihtimal hepsi R1a DNA'ya ait.. gibi görünüyor.. Şu anda şöyle gibi düşünüyorum: oğuz, alan, hazar farklı isimler olabilir ama aynı soy...farklı bölgelerde farklı isimleri taşınmışlar bazen kahramana göre bazen jeografiye göre. Konu çok ilginç ve devam ettirirsek inşaAllah. p.s. bu arada kulübümüze hoş geldiniz Aziz camağat kim Мелиан'i ricası yapabilir? Türkçe pratik olur |
Форум Мобильный | Стационарный