Расширенный поиск
16 Апреля  2026 года
Логин: Регистрация
Пароль: Забыли пароль?
  • Билеги кючлю, бирни джыгъар, билими кючлю, мингни джыгъар.
  • Джаш болсун, къыз болсун, акъылы, саны тюз болсун.
  • Къонагъы джокъну – шоху джокъ.
  • Орундукъ тюбюнде атылсам да, орта джиликме, де да айлан.
  • Атынг аманнга чыкъгъандан эсе, джанынг тамагъынгдан чыкъсын.
  • Къарт айтханны этмеген, къартаймаз.
  • Этим кетсе да, сюегим къалыр.
  • Ашхылыкъ джерде джатмайды, аманлыкъ суугъа батмайды.
  • Тойгъандан сора, ашны сёкме.
  • Чабакъ башындан чирийди.
  • Аман хансны – урлугъу кёб.
  • Акъыллы айтыр эди, акъылсыз къоймайды.
  • Джылар джаш, атасыны сакъалы бла ойнар.
  • Къалгъан ишге къар джауар.
  • Аз айтсам, кёб ангылагъыз.
  • Арпа, будай – ащды, алтын, кюмюш а – ташды.
  • Агъач халкъгъа алтынды, иссиликге салкъынды.
  • Накъырданы арты керти болур.
  • Ариуну – ауруу кёб.
  • Мен да «сен», дейме, сен да «кесим», дейсе.
  • Къызны минг тилер, бир алыр.
  • Джылкъыдан – ат чыгъар, тукъумдан – джаш чыгъар.
  • Ауурну тюбю бла, дженгилни башы бла джюрюген.
  • Ариу сёзде ауруу джокъ.
  • Аманнга да, игиге да оноусуз къатышма.
  • Башда акъыл болмаса, эки аякъгъа кюч джетер.
  • Ёзденликни кёбю ётюрюк.
  • Кёб къычыргъандан – къоркъма, тынч олтургъандан – къоркъ.
  • Артына баргъанны, къатына барма.
  • Сабийни джумушха джибер да, ызындан бар.
  • Ариу сёз – къылычдан джити.
  • Ауругъанны сау билмез, ач къарынны токъ билмез.
  • Элге къуллукъ этмеген, элге ие болмаз.
  • Окъ къызбайны джокълайды.
  • Эли джокъну – кёлю джокъ.
  • Джюрекден джюрекге джол барды.
  • Огъурлуну сёзю – суу, огъурсузну сёзю – уу.
  • Ётюрюкню къуйругъу – бир тутум.
  • Эм уллу байлыкъ – джан саулукъ.
  • Ана къолу ачытмаз.
  • Джюз элде джюз ёгюзюм болгъандан эсе, джюз джууугъум болсун.
  • Къууут – джелге, берне – бошха.
  • Ишлемеген – тишлемез.
  • Адеб базарда сатылмаз.
  • Ачылгъан эт джабылыр, кёрген кёз унутмаз.
  • Ашаса, ашамаса да, бёрюню ауузу – къан.
  • Къонакъ аман болса, къонакъбай джунчур
  • Борчунг бар эсе, хурджунунга ойлаб узал.
  • Хар ишни да аллы къыйынды.
  • Тойгъанлыкъ къойгъа джарашады.
Нужна ли любовь в браке?...

Нужна ли любовь (романтика) в браке или достаточно уважения? Я говорю о браке карачаевском и балкарском.. Келигиз къызла, джашла бир ачыкъ селешеик..
Страницы: Пред. 1 ... 10 11 12 13 14 ... 20 След.
Ответы

Цитата
Мерсéдес пишет:
Цитата
janet пишет:
удивляют подобные мысли.

интересно, тот кто так думает, пробовал выходить замуж (жениться) без любви?
Жанет, Къарачайда если бы ждали любви, чтобы выйти замуж/жениться, давно вымерли бы как мамонты
)))))
Выйти замуж/жениться - это не проблема, а как терпеть друг друга столько лет при отсутствии взаимных чувств?)))

..ммда..я смотрю, былтыргы темачыгъым обновилась..) :alamat:

http://www.youtube.com/watch?v=rA4yqvp6vt4&feature=youtu.be

Цитата
janet пишет:
Цитата
шагди пишет:
Многим девушкам сейчас если скажешь, чтоб я не видел в раковине грязную посуду... обижаются.
можно купить посудомоечную машину))

Мерсéдес , а может чувства просто скрываются) ведь у нас даже женатые пары публично демонстрируют отношения максимум в подколах друг к другу))
я для своей будущей жены куплю, обязательно. но если мы с ней покушали, грязной посуды не так много, зачем ее оставлять в раковине или в машинке, и ждать пока наполнится? зачем воспитывать в ней лень?) если есть время и она не уставшая, пускай моет!)

Цитата
шагди пишет:
я для своей будущей жены куплю, обязательно. но если мы с ней покушали, грязной посуды не так много, зачем ее оставлять в раковине или в машинке, и ждать пока наполнится? зачем воспитывать в ней лень?) если есть время и она не уставшая, пускай моет!)
И я такого мнения))Один раз оставит... и потом все....))))))зачем воспитывать в ней лень?)
Религиозность – это не только нахождение в мечети, но и хорошие взаимоотношения с людьми и благой нрав. Вот на эти качества должна обратить внимание молодежь при выборе второй половинки.

Цитата
Dalila пишет:
А зачем это говорить "многим девушкам"?)))))
Это была шутка, а если всерьез, то эта мелочная демонстрация в стиле "я в семье главный" выглядит нелепо)))
я против самодурства и против самоутверждения с помощью какого либо неуважительного уважения к жене, детям и вообще к людям. дело не в этом. просто вы, девушки, умеете манипулировать мужчинами, я это прекрасно понимаю, и поэтому у меня никогда не проходили всякие обидки). типа "что случилось, почему ты без настроения? ничего, все нормально" )). я за взаимоуважение в семье, чтобы муж уважал жену и мог выслушать ее мнение и вынести решение, и чтобы жена не хитрила и не пыталась манипулировать).

Цитата
бездушный кролик пишет:
Цитата
шагди пишет:
И я такого мнения))Один раз оставит... и потом все....)))))) зачем воспитывать в ней лень?)
друг один раз взял и выбросил всю посуду, которая почти сутки стояла в раковине. а его жена помешена на чешской посуде, не самая дешевая, маленькая тарелка рублей 600 стоит. так она после этого забирает тарелку у него, вываливает то, что он еще не успел доесть обратно в кастрюлю, сковородку и моет. друг говорит, что не доедает уже недели 2))). шутка конечно, но он так поступил.

Цитата
шагди пишет:
я за взаимоуважение в семье, чтобы муж уважал жену и мог выслушать ее мнение и вынести решение, и чтобы жена не хитрила и не пыталась манипулировать).
А ты мне стал нравиться))) :alamat:
Религиозность – это не только нахождение в мечети, но и хорошие взаимоотношения с людьми и благой нрав. Вот на эти качества должна обратить внимание молодежь при выборе второй половинки.

Сюймекликни кир саутлагаъа тиреб койдугъузда :lol:

stellaartua,Саутларын жууалмагъан къызны сюймеклиги кимге керекди?)))))))))))))

Цитата
бездушный кролик пишет:
stellaartua ,Саутларын жууалмагъан къызны сюймеклиги кимге керекди?)))))))))))))
Тюз айтаса, алай кыз болургъа джарамайды. Только я искренне верю и надеюсь, что бизни къызлада аллай къызла болмазла

stellaartua,
Цитата
stellaartua пишет:
что бизни къызлада аллай къызла болмазла
Болмасынла деп айтабыз биз да)))))))Юсюне,юйюне къараялмагъан къызны алмагъыз!))))))))))))))))))))

Цитата
бездушный кролик пишет:
stellaartua ,
Цитата
stellaartua пишет:
что бизни къызлада аллай къызла болмазла
Болмасынла деп айтабыз биз да)))))))Юсюне,юйюне къараялмагъан къызны алмагъыз!))))))))))))))))))))
Тюзсе тюз. Честно атайым, бек кёб къыз барды, усюнеда карагъан, уйюнеда карагъан, сау уйню усунде тутхан, бек чырайлы, только эрге баралмай турганла и все потому что, большинство джашла кермейле то что надо видеть..

stellaartua,
Цитата
stellaartua пишет:
Тюзсе тюз. Честно атайым, бек кёб къыз барды, усюнеда карагъан, уйюнеда карагъан, сау уйню усунде тутхан, бек чырайлы, только эрге баралмай турганла и все потому что, большинство джашла кермейле то что надо видеть..
Сен да тюзсе!!!Къайры къарай эселе да бу жашла)))))Къарачайча акцент бла жазаса :гыы:

Цитата
бездушный кролик пишет:
stellaartua ,
Цитата
stellaartua пишет:
Сен да тюзсе!!!Къайры къарай эселе да бу жашла)))))Къарачайча акцент бла жазаса
да къарачай джашмада :oops:

Цитата
шагди пишет:
какого либо неуважительного уважения к жене
:гыы: имелось в виду неуважительного отношения))

Цитата
stellaartua пишет:
барырлары келе болмазмы, неда бек сейир джашланы, алай тюл эсе бу темада сёзю баргъан затланы сакълай болурламы, ансы бюгюннгю кюнде бир къауум адамла керти да излеб кюрешгенликге, табалмайдыла бу сен джазгъан халлары юслеринде болгъан къызланы...

:попкорн:

Цитата
Abdullah пишет:
Цитата
stellaartua пишет:
барырлары келе болмазмы, неда бек сейир джашланы, алай тюл эсе бу темада сёзю баргъан затланы сакълай болурламы, ансы бюгюннгю кюнде бир къауум адамла керти да излеб кюрешгенликге, табалмайдыла бу сен джазгъан халлары юслеринде болгъан къызланы...
Да энди сайлайда болурла, кеслерини здоровый самооценкалары болган кызла естественно, кезлеринда каты кысыб бир осал джашха къайдан барсынла, кеслерича иги джашла излейдиледа алада..

Цитата
stellaartua пишет:
Да энди сайлайда болурла, кеслерини здоровый самооценкалары болган кызла естественно, кезлеринда каты кысыб бир осал джашха къайдан барсынла, кеслерича иги джашла излейдиледа алада..
тюз айтаса, чырт сайламай, ким болгъанын билмей барыргъа джарамаз, алай а иги джаш болгъандан сора, былай орта адамдача рысхысы, болуму болгъандан сора да огъай окъууу алай болсун, машнасы быллай болсун, шахарда джашасын кибик дуния бла бир затны излеуге, сайлагъа кирселе уа бек да дженгил баралгъа эдиле...))

Цитата
Abdullah пишет:
Цитата
stellaartua пишет:
тюз айтаса, чырт сайламай, ким болгъанын билмей барыргъа джарамаз, алай а иги джаш болгъандан сора, былай орта адамдача рысхысы, болуму болгъандан сора да огъай окъууу алай болсун, машнасы быллай болсун, шахарда джашасын кибик дуния бла бир затны излеуге, сайлагъа кирселе уа бек да дженгил баралгъа эдиле...))
Ий да къара, къыз школну къадалыб иги бошаб, андан сора иги шахарда ( к примеру В Москве) инстутутха кириб, аны да къадалыб кызыл дипломагъа бошаб, ишге кириб ишлеб, кесинеда караб, юйюнеда караб, сыфатындада кереклиси болмай. Ол аллай бир кюрешиб туруб, сора анга бир къошдан чыкъмагъан бир джашха бар деселе, ей же как минимум обидно. Къошчу джашлагъа ничего плохого не хочу сказать, просто говорю о том , что барысыда маджалракъ къызчыкълагъа узалыргъа кюрешедиле, только при этом блай кеслерине со стороны караб, ий да мен да бир кюрешеим, хоть бир кесекчик аны къатында сюелирча болайым демейле..

Цитата
stellaartua пишет:
Цитата
Abdullah пишет:
Цитата
stellaartua пишет:
Ий да къара, къыз школну къадалыб иги бошаб, андан сора иги шахарда ( к примеру В Москве) инстутутха кириб, аны да къадалыб кызыл дипломагъа бошаб, ишге кириб ишлеб, кесинеда караб, юйюнеда караб, сыфатындада кереклиси болмай. Ол аллай бир кюрешиб туруб, сора анга бир къошдан чыкъмагъан бир джашха бар деселе, ей же как минимум обидно. Къошчу джашлагъа ничего плохого не хочу сказать, просто говорю о том , что барысыда маджалракъ къызчыкълагъа узалыргъа кюрешедиле, только при этом блай кеслерине со стороны караб, ий да мен да бир кюрешеим, хоть бир кесекчик аны къатында сюелирча болайым демейле..
Может, у него кристально светлая и добрая душа?))) :ухх: :гыы:

Малина,Не спорю, возможно у него кристально светлая и добрая душа, но те у кого такая душа осознают все и стараются и что то делают

Цитата
stellaartua пишет:
энди аллайлагъа да джукъ айтыуум джокъду)) алай а, ол сен ол алда айтхан, иги, деменгили къызланы барысы акъыллымыдыла алай, Москвада бирер къызыл диплом алгъанла...? Бу тема ариу бла акъыллы, алай а юйде тургъан къызланы юсюнден тема тюл ушайды?))

stellaartua, просто им повезло меньше , чем, например, тем, кому выдалась возможность получить образование в хороших вузах. Они выросли в других условиях... А что касается того, что кто-то не соответствует своим же требованиям... дык, это проблема не только парней, но и девушек)) Заботливые мамы и папы внушают своему чаду, что "алагъа джетген джокъду", вот и ходют они в поисках выдуманного идеала.

stellaartua, шагди, ставлю лайки на ваши посты..мысленно..))

Малина, сеннге уа..смайликни тили..))
Румынский институт незаконченных исследований выяснил, что в восьми случаях из десяти.

Цитата
Малина пишет:
Заботливые мамы и папы внушают своему чаду, что "алагъа джетген джокъду", вот и ходют они в поисках выдуманного идеала.
эхх где же мой идеал?)))))

alan111, какой-то ты недобрый..))
Румынский институт незаконченных исследований выяснил, что в восьми случаях из десяти.

Цитата
Pretender пишет:
alan111, какой-то ты недобрый..))
зато вниз головой не висю)))))))))))

alan111, стоишь..?))
Страницы: Пред. 1 ... 10 11 12 13 14 ... 20 След.
Читают тему (гостей: 1)

Форум  Мобильный | Стационарный