Войти на сайт
25 Июня  2026 года

• Халкъны джырын джырласанг, халкъ санга эжиу этер.
  • Малны кют, джерни тюрт.
  • Кёб джашагъан – кёб билир.
  • Кёбге таш атма.
  • Бичгенде ашыкъма, тикгенде ашыкъ.
  • Баргъанынга кёре болур келгенинг.
  • Кечеси – аяз, кюню – къыш, джарлы къаргъагъа бир аш тюш!
  • Алтыннга тот къонмаз.
  • Адеби болмагъан къыз – тузсуз хант.
  • Къонагъынгы артмагъын алма да, алгъышын ал.
  • Кёл – къызбай, къол – батыр.
  • Джумушакъ терекни къурт ашар.
  • Арба аугъандан сора, джол кёргюзтюучю кёб болур.
  • Къатыны харакетли болса, эри къымсыз болур.
  • Джюрекге ариу – кёзге да ариу.
  • Ёнгкюч къууана барыр, джылай келир.
  • Къыйынлы джети элге оноу этер.
  • Акъылсызны джууукъгъа алма, акъыллыны кенгнге салма.
  • Ёзденликни кёбю ётюрюк.
  • Къуру гыбыт бек дыгъырдар.
  • Аман къатын алгъан, арыр, иги къатын алгъан джарыр.
  • Экеу тутушса, биреу джыгъылыр.
  • Ёзденликни джайгъан – джокълукъ.
  • Ишлегенде эринме, ишде чолакъ кёрюнме.
  • Элиб деген, элге болушур.
  • Иги сеники эсе да, сюйген кесимикин этеме.
  • Аманны эки битли тону болур, бирин сеннге кийдирир, бирин кеси киер.
  • Ётюрюкню башын керти кесер.
  • Этим кетсе да, сюегим къалыр.
  • Тас болгъан бычакъны сабы – алтын.
  • Айран ичген – къутулду, джугъусун джалагъан – тутулду.
  • Акъыл къартда, джашда тюйюлдю – башдады.
  • Джюрекден джюрекге джол барды.
  • Джукъу тёшек сайламайды.
  • Бети къызарыучу адамны, джюреги харам болмаз.
  • Джаш болсун, къыз болсун, акъылы, саны тюз болсун.
  • Ёксюзню къалачы уллу кёрюнюр.
  • Адам бла мюлк юлешмеген эсенг, ол адамны билиб бошагъанма, деб кесинги алдама.
  • Ауругъан – джашаудан умутчу.
  • Тойгъа алгъа да барма, тойда артха да къалма.
  • Оюмсуз атлагъан, аджалсыз ёлюр.
  • Хунаны тюбюн къазсанг, юсюнге ауар.
  • Тилчиден кери бол.
  • Кёбню кёрген – кёб билир.
  • Билген билмегенни юретген адетди.
  • Биреуню тёрюнден, кесинги эшик артынг игиди.
  • Арпа, будай – ащды, алтын, кюмюш а – ташды.
  • Къазанда болса, чолпугъа чыгъар.
  • Къонакъ кёб келюучю юйню, къазаны отдан тюшмез.
  • Атлыны кёрсе, джаяуну буту талыр.

RSS
Для любителей творчества Сапара Узденова....

http://www.youtube.com/watch?v=peJl2PXCDWA
Страницы: Пред. 1 2 3 4 5 ... 112 След.
Ответы

ребята какой кайф незная того сама оказывается практически все слова песен помню, ностальгия? не то слово .
мики

Тамам кертисин айтдынг - кеб джаша! Я мало знаю карачаевских песен, но мне показалось, что все, что знаю - это песни Сапара Узденова. НИ при Сапаре будет сказано, но я кроме Альберта Узденова и Касбота Тамбиева никого и вспомнить не могу из карачаевских певцов, а песни - то , оказывается, Сапара песни знаю))). Вот я удивилась, что "Джанкъозла" его песня! И "ДЖангы джыл" тоже))))) Мы же ее в школе каждый год пели на елке, это как школьная программа)))))). Бек келюм бла къууандым!)))) EL_HALED, энтда бир къат сау бол!)))))

Сапар, тохтаусуз тынгылаб турурча макъамлы джырла джырларыгъыз. Сора спокоооойно, адамны мыйысын джырмай, сыйдаааааам джюрегине джылы сууча къуюлуб киреди джарлагъаныгъыз да. Ма быллай джырлагъа кебюрек тынгыласанг джрегинг да соруш болады, ачыуунг болса ачыуунг да сынады, хар не да табча керюнеди кезюнге! Бек сау болугъуз адамлагъа къууанч салгъаныгъыз ючюн ариу джырларыгъыз бла! А еще Вы очень красивый , Туу машалла, прямо такой классический карачаевец!)))) Моя мама бы сказала: сюйюмлю джаш!))))))

эх ностальгия)))) любимые песни, проникновенный голос)) оказывается, до сих помню слова Джанкъозла, Анама, Тургъаныча турсун таш-агъач и другие)) Помню как я родителей допрашивала, почем он поёт Анам, анам, сенге тансыкъ болгъанма , а не санга))) Тогда мне родители и объяснили, что есть на свете карачаевцы)))
Спасибо автору топика, Сэстренке за тексты песен)))

EL-HALED
Баркал!

Спасибо автору топика, Сэстренке за тексты песен)))
Dalila
Придется признаться: это я слушала и печатала, а так все слова наизусть не помню
Кстати, я старалась написать слова так, как они пишутся, потому что у него слышно произношение каждого слова - очень удобно для изучающих язык - сравнивать, как пишется и как читается слово))).

Сэстренка
все равно спасибо
ты написала их прямо как я помню))) кстати, его слова действительно понятны были, поэтому я думаю многие балкарцы знают его песни наизусть... одна из моих тетушек мне столько раз пела Джанкъозла)))

Dalila
)))) Думаю, сейчас самый раз начать просить организаторов эльбовских вечеров, чтобы пригласили Сапара, а самого Сапара просить приехать на очередной вечер Эльбы))))). Просим? - просим

ПРООООООООООООООООСИММ

первая песня просто оболденная

Сэстренка
Ты меня опередила в этом вопросе, тоже хотел выступить с аналогичной инициативой. не суть важно кто первый это предложил, но давайте не остановимся на словах и всей толпишкой выступим с предложением непосредственно Папину Южаку пригласить Сапара на очередное торжество Эльбы. Ваши предложения ....?

EL_HALED
поддерживаю. хорошая идея!

кесине да бир соругъуз Сапарны,разы боллукъму эди ол айтханыгъызгъа?Сапар,къалай къарайсыз бу ишге?

Салам! Эсен болурсуз деб ышанама. Умничка, бусагъатда Россиягъа тенглериме звононить этгенме. Раз делать встречу так давайте не по колхозному.Я хочу чтобы всё это было солидно. Если хотите подключю СП России.
Къаты къучакълайма. Эсен кёрюшейик.
Басханстан. Тырны - Аууз

Сапар неужели ни кто не помогает.Твое творчество достояние двух народов,народов с богатейшей культурой,не малый вклад в которую сделал и ты.Я видел последние работы(стихи),сказать что они меня тронули,ничего не сказать.Надо издаваться,записывать новые песни.Чем смогу помогу.

Ёзден, САЛАМ. Кёб джаша. И надо же, хоть кто-то нашелся помочь. Если это серьезно, этот вопрос не для форума. Повыше есть мой данные.

Мен аз айтсам да сен кёб ангыла.
Ёзденнге.

Хар джыр да адамчады,
Болады эски.
Тебресе аджал джары
Учунад бети.

Адам да ма джырчады,
Кёзюугеди ол.
Башхады ахыр халы,
Белгисизди джол.

Джыр ие табамыды,
Кетсе кетиуден.
Адам джыр джазамыды,
Къалыб эс джерден.

Анда иш къалай болад,
Тюз, джокъду хапар.
Сизге да аны сорад,
Къартайыб Сапар.

Келе кет, эшикле ачыкъдыла. Басханстан. Тырны-Аууз.
Сапар Ёзден.

EL-HALED
Сау бол тема ючюн,къалай иги эттинг!
Сэстренка
Бу назмуланы бери жазгъанса,сен да бек сау бол,къаллай бир затны тюшюрдюк эсибизге.Кёптен бери быланы жазып алыргъа деп тура эдим!
Сапар
Ёмюрде халкъны эсинде къаллыкъ тизгинлеригиз ючюн сау болугъуз . Аллах саулукъ,узакъ ёмюр берсин!
Концертигиз болуп,жырларыгъызгъа тынгыларгъа ийнаныгъыз,халкъ бармай къаллыкъ тюйюлдю.Бек эсибиздесиз!

социализм
О как приятно созновать что кто меня понимает именно в том плане что настольгия

Сапар
Бек къуанырча хапар айтдыла, ма блай тюзюнлей сизни бла тюзюлей селеширча онг болгъанын! Сабийлигтмден сизни жырларыгъызны кеп сезлерин да ангъламай келден билеме ! Таматаракъ болгъанымда сезлюк бла ол билмеген къарачай сезлени магъанасын билип жырларыгъыз жюрекден жазылгъанларын ангълагъанма. Кечерле къалгъанла , алай сизни бла бизни Абдини жырларын бек энчи кереме.Кеп жашагъыз саулукълу болугъуз! Энтда кеп ариу жырланы жазаргъа Аллах болушсун! Бизни есе келген сабиилерибиз да аланы келден билирча! Алай мни сизге энтда кеп сорууларым боллукъду.

EL_HALED
спасибо за наводку конечно инет сильно облегчает возможности пообщатся с Сапаром практически пофессиональный давнии интерес, так что спасибо!

Сапар
Мен айтханны магъанасы неди десенг, Эльбрусоид хар джыл сайын Ара шахарда эки байрым ингир этеди, жазда бла къышда, ма аланы бирине сизни чакъыртыргъа сёлеширге сюеме фондну башчылары бла. Аланы эм башчысы да форумда болуучанды. Кесине сорайыкъда къалай къарагъанын бу ишге, хоу десе-иги, башхачыса болса табарбыз бир мадар.

EL-HALED
Салам! Рахат болурсуз деб ышанама. Мени да джокъду хатам.
Тюркден, Текеланы бир инсаныбыздан письмо алгъанма Сизни болушлугъугъуз бла,Сау болугъуз. Мен Сизни барыгъызгъа да разыма,
мени унутмагъаныгъыз ючюн. Тюбешиу дегенигиз, болмай къалса да,
анга да уллу джарсырыкъ тюлме. буйюрулгъан алай эди дербиз да къоярбыз. Баш джанында ,бизни Абидин, деб сагъынады Мики. Байчеккуланы Абининнгеми айтады эке. ОЛ Абидин эсе, джандетли болсун, мени творчествомда къыйыны барды..Бир-эки джырымы нотагъа да салгъан эди.
Башха не зат айтайым, мени соргъанлагъа, уллугъа- гитчеге да исси Салам бер. Джерде да, Кёкде да эсен кёрюшейик.
Сапар Ёзден. Басханстан.

Очень нравится творчество С. Узденова!
Спасибо за хорошие и любимые песни!
Мен бек сюйген жырладан бири!

Кереме ай джарыйды бийикде кекде
Эштеме сызгъырады жел да чегетде
Ёхтем таула тезелле бу ачы желге
Алача мен да теземе жаш сймекликге

Билеме сен жукълайса кересе тюшле
Менича къарамайса жулдузлу кекге
Тюшюнгде да саласа билеме жастыкъ
Сюймекликден алырча экибиз тансыкъ

Эртденликде тегесе юсюме чачны
Къучакълайса мени бла сейирлик тангны
Тюнюнгде уа къоймайса жуукъ къатынга
Тийерге да къоймайса зыбыр чачынга

Кереме ай джарыйды бийикде кекде
Эштеме сызгъырады жел да чегетде
Сагъышымда уа къара чач кесине тартад
Анга башха тийсе уа менме ахырат.

Лейля деген ат мен бек сюйген атланы бириди. Алай эсе,джашауунг да мен сюйгенча джарыкъ болсун, Лейля!
Лейлягъа.
Ай мыдахды, тюлдю ол джарыкъ.
Ташайыбды бюгюн кюреннге.
Алай а, ой тюлме мен джазыкъ,
Джыр аяз ойнайды джюрекде.

Ай мыдахды, тюлдю ол джарыкъ,
Джулдузну да азды учханы.
Алай а, мен тюлме къайгъылы,
Саума мен, кёреме дунияны.

Басханстан. Сапар Ёзден.

Сапар! Ты помнишь того "деда", который в одно раннее утро смотрел на тебя в Усть-Джегуте?
Теперь мы сами становимся такими же "дедами" - но только земными...
Взгляни по карте - треугольник: Тырныауз - Москва - Санкт-Петербург: Сапар-Сергей-Саша!!!
Удачи тебе и родным, и вечной жизни твоим песням"

Да, треугольник красивый, он сотворен Руками Поэзии. Правда угол где я нахожусь очень сырой и печали много. Однако, есть утешение; отсюда далеко видно, горное небо посылает мне чистые освященные мелодии.
В юности не страшен гнев судьбы,
Мне защитой будет отчий край.
Как его просторы голубы!
Ты, душа, гори и не сгорай.

В старости не страшен гнев судьбы.
Как благая весть в краю родном
Прозвучит зов ангельской трубы
Надо мной в пространстве голубом.

Мир Твоему дому, Мир Твоему народу. Слава треугольнику!
Тырны-Аууз. Сапар Ёзден

Sama, если не трудно, в моих постиках с текстами песен допиши, пожалуйста, рядом с названиями песен "(нажми на название песни)"

Страницы: Пред. 1 2 3 4 5 ... 112 След.
Читают тему (гостей: 1)

Написать нам