- Къолу уллу – асыу, аягъы уллу – джарсыу.
- Къулакъдан эсе, кёзге ышан.
- Босагъагъа джууукъ орун болса, ашыгъыб тёрге озма.
- Кийимни бичсенг, кенг бич, тар этген къыйын тюлдю.
- Игиге айтсанг – билир, аманнга айтсанг – кюлюр.
- Бети къызарыучу адамны, джюреги харам болмаз.
- Тил – кесген бычакъ, сёз – атылгъан окъ.
- Накъырда – кертини келечиси.
- Къартха ушагъан джаш – акъыллы, джашха ушагъан къарт – тели.
- Сескекли кесин билдирир.
- Джумушакъ сёз къаты таякъны сындырыр.
- Биреу къой излей, биреу той излей.
- Ёлюк кебинсиз къалмаз.
- Ауурну тюбю бла, дженгилни башы бла джюрюген.
- Суу да къайтады чыкъгъан джерине.
- Урама да – ёледи, сатама да – келеди.
- Эр сокъур болсун, къатын тилсиз болсун.
- Къарнынг ауруса, ауузунгу тый
- Эрни эр этерик да, къара джер этерик да, тиширыуду.
- Олтуруб кёрюнмей эди да, ёрге туруб кёрюне эди.
- Биреуге аманлыкъны тилеме да, кесинге ашхылыкъны тиле.
- Мухар, кеси тойса да, кёзю тоймаз.
- Ариу сёзде ауруу джокъ.
- Байлыкъ адамны сокъур этер.
- Намыс болмагъан джерде, насыб болмаз.
- Аурууну келиую тынч, кетиую – къыйын.
- Суу ичген шауданынга тюкюрме.
- Ышармагъан – кюлмез, кюлмеген – къууанчны билмез.
- Джетген къыз джерли эшекни танымаз.
- Къан бла кирген, джан бла чыгъар.
- Эли джокъну – кёлю джокъ.
- Юй ишлеген балта эшикде къалыр.
- Къазанчы аман болса, къазаны къайнамаз.
- Уллу айтханны этмеген – уллаймаз.
- Туз, гырджын аша, тюзлюк бла джаша.
- Эринчекге кюн узун.
- Дуния мал дунияда къалады.
- Сютден ауузу кюйген, суугъа юфгюре эди.
- Чомарт бергенин айтмаз.
- Тенгинг джокъ эсе – изле, бар эсе – сакъла!
- Таш ата билмеген, башына урур.
- Джангыз торгъай джырламаз.
- Билим ат болуб да чабар, къуш болуб да учар.
- Эски джаугъа ышанма.
- Аз сёлеш, кёб ишле.
- Башда акъыл болмаса, эки аякъгъа кюч джетер.
- Адам бла мюлк юлешмеген эсенг, ол адамны билиб бошагъанма, деб кесинги алдама.
- Аман хансны – урлугъу кёб.
- Ат да турмайды бир териде.
- Тау башында, тау болмаз, джангыз терек, бау болмаз.
Юридисты и юриспруденты, ау!
|
[b:49e35db0b6]Фортуна Фиделя[/b:49e35db0b6], :smt003 :smt003 :smt003
|
|
|
|
|
|
Я закончила факультет Бизнеса и права по спец. юриспруденция в КЧГТА. Недостаток в знаниях ощущаю постоянно, но не из-за того по большей части преподователи в нашем ВУЗе в большинстве своем сами же этот ВУЗ закончили и по блату там работали (хотя тоже не последний фактор), а из-за того что прилагала минимум усилий для своего самообразования. Кстати наш факультет теперь упразднили, и на его базе сделали филиал Саратовской юридической академии.
|
|
|
|
|
|
|||
|
|
|
|
есть уволенные, есть приглашенные преподаватели из Саратова, ну и практикующие местные юристы...
|
|
|
|
|
|
[b:97fc3883d4]Ameli[/b:97fc3883d4], а качество? что изменилось принципиально? (окромя названия)))
|
|
|
|
|
|
Фортуна Фиделя,
Насчет качества не могу сказать ничего определенного, потому что первый поток с сентября начнет учиться. Конечно хочется надеяться, что в республике появиться возможность получить достойное образование...
|
|
|
|
|
|
несмотря на то, что 90% моего окружения юристы разных мастей...сейчас не могу себе подобрать грамотного и профессионального специалиста, отвечающего, помимо указанных личных качеств, еще и требованиям службы.
вот же досада...
|
|
|
|
|
|
Не знала куда написать
|
|
|
|
|
|
при всем многообразии...юристов нет. Или это должно с опытом приходить, не знаю....но в юриспруденции не получается найти человека, который знает, чем он должен заниматься...Т.к. в законах есть одна проблема, сколько их не читай, все равно не поймешь, пока не займешься их реализацией непосредственно. Теория, безусловно, имеет значение, но только опыт дает положительный результат.
Сегодня поздравляла девочку с *крещением*, студентку 5 курса попросила представлять интересы в другом городе...рассказывает, что процесс начала с того что уронила телефон, потом шарф, потом сама чуть не упала...но, молодец, первое дело выигрышное, хоть и с небольшими отступлениями))) Вообще, всегда немного страшно в суде выступать))) Особенно, бывают судьи, которые устраивают экзамен на знание статей...у меня такое было в Саратовском арбитражном суде...я, как представитель звена исполнительной власти, естественно, написала не то что думаю ....и говорю то, во что сама не верю, т.к. так надо...а судья решил меня проучить....)))) нервничала)))) молоко нам за вредность! :smt003
|
||||
|
|
|
|||
Читают тему (гостей: 1)