Войти на сайт
10 Мая  2026 года

• Ашлыкъны арба юйге келтирир, чана базаргъа элтир.
  • Билмезни кёзю кёрмез, этмезни къулагъы эшитмез.
  • Юй кюйдю да, кюйюз чыкъды, ортасындан тюйюш чыкъды.
  • Ашарыкъда сайлагъаннга – чий гырджын.
  • Бастасын ашагъан, хантусун да ичер.
  • Билимсиз иш бармаз.
  • Кёкдеги болмаса, джердегин кёрмейди.
  • Оюмсуз атлагъан, аджалсыз ёлюр.
  • Бир абыннган – минг сюрюнюр.
  • Ач да бол, токъ да бол – намысынга бек бол.
  • Окъугъан озар, окъумагъан тозар.
  • Бет бетге къараса, бет да джерге къарар.
  • Нафысынгы айтханын этме, намысынгы айтханын эт.
  • Берекет берсин деген джерде, берекет болур.
  • Билими азны – ауузунда кирит.
  • Джол бла сёзню къыйыры джокъ.
  • Ишлемеген – тишлемез.
  • Чакъырылмагъан къонакъ къачан кетерин сормаз.
  • Акъыл неден да кючлюдю.
  • Эринчекни эр алмаз, эр алса да, кёл салмаз, кёл салса да, кёб бармаз!
  • Алтыда кюлмеген, алтмышда кюлмез.
  • Элде адам къалмаса, ит тахтагъа минер.
  • Кюн кёрмеген, кюн кёрсе, кюндюз чыракъ джандырыр.
  • Тойну къарнашы – харс, джырны къарнашы – эжиу.
  • Ашыкъгъан cуу, тенгизге джетмез.
  • Чомартны къолу берекет.
  • Махтаннган къыз, тойда джукълар.
  • Аякъларынгы джууургъанынга кёре узат.
  • Билгенни къолу къарны джандырыр.
  • Ишин билген, аны сыйын чыгъарады.
  • Джангыз терек къынгыр ёсер.
  • Хар адамгъа кеси миннген тау кибик.
  • Тил – кесген бычакъ, сёз – атылгъан окъ.
  • Иши джокъну, сыйы джокъ.
  • Адам къыйынлыгъын кёлтюрюр, зауукълугъун кёлтюрмез.
  • Кийиминг бла танылма, адамлыкъ бла таныл.
  • Телини эшигин, махтау джабар.
  • Къонакъ кёб келюучю юйню, къазаны отдан тюшмез.
  • Суу кетер, таш къалыр.
  • Кёл – къызбай, къол – батыр.
  • Сагъыш – къартлыкъгъа сюйюмчю.
  • Сабий кёргенин унутмаз.
  • Мухарны эси – ашарыкъда.
  • Таула не мийик болсала да, аууш табылыр.
  • Айырылмаз джууугъунга, унутмаз сёзню айтма.
  • Ач, тоймам, дейди, тойгъан, ач болмам, дейди.
  • Ауузу бла къуш тута айланады.
  • Асхат ашлыкъ сата, юйдегиси ачдан къата.
  • Хантына кёре тузу, юйюне кёре къызы.
  • Ишге юренсин къоллары, халкъ бла болсун джоллары.

RSS
Жизнь по-американски, Тема создана, чтобы делиться впечатлениями, историями и просто моментами жизни заграницей

На идею натолкнула мысль Жанны о плюсах и минусах American Dream .
Буду стараться выкладывать сюда мысли, переживания, фотографии.
Всем добро пожаловать. Тема открыта для любых историй из других стран и для обмена информацией.))
как говорится Lets go, everybody )))
Страницы: Пред. 1 ... 6 7 8 9 10
Ответы

Только в Америке если ты получаешь мало-мальски значимый пост, заставляют давать клятву. Текст их клятв читали? По-моему, ничего радостного там нет. Особенно в свете того, что Америка официально признала Россию противником.

Вот, например, текст клятвы человека, который уезжает в Америку и принимает гражданство США. Эта присяга - обязательный элемент принятия гражданства США. Присягающий вслед за секретарем суда повторяет текст присяги:

«Настоящим я клятвенно заверяю, что я абсолютно и полностью отрекаюсь от верности и преданности любому иностранному монарху, властителю, государству или суверенной власти, подданным или гражданином которого я являлся до этого дня; что я буду поддерживать и защищать Конституцию и законы Соединённых Штатов Америки от всех врагов, внешних и внутренних; что я буду верой и правдой служить Соединённым Штатам; что я возьму в руки оружие и буду сражаться на стороне Соединённых Штатов, когда я буду обязан сделать это по закону; что я буду нести нестроевую службу в вооружённых силах США, когда я буду обязан делать это по закону; что я буду выполнять гражданскую работу, когда я буду обязан делать это по закону; и что я произношу эту присягу открыто, без задних мыслей или намерения уклониться от её исполнения. Да поможет мне Бог».

Так что, не испытываю никакой раболепной радости от того, что карачаевец или балкарец дают клятву в Америке.
Лучше орел в небе, чем попугай под каблуком!

https://youtu.be/1PwprZ-vIHQ - репортаж с Ибрагимом Байчоровым на карачаевском языке. Анасы Суюнчладан кереме. Кеси да къарачайча ариу селешеди, Кавказгьа да келирге сюе эдим дейди.
Я самая классная на форуме))))))))))))))

Azamat, Салам алейкум! Къалайса, къайда тасса? Мадарынг бар эсе форумгъа бир кир. Есть у меня предложение тебе )

Форумчане пожалуйста кто на связи с Азаматом сообщите ему пусть на форум зайдет по возможности. Его давно не было, а мне надо с ним переговорить.
Изменено: Автор - 15.07.2020 02:24:14 (опечатки)

Цитата

Сэстренка пишет:
Аймысса, Азамат келсе толу хапар айтыр, мен Интернетден копия этеим да салайым ол къууанч хапар дегеними.

Карачаевец стал начальником полиции в США. Он принес клятву на Коране

Ибрагим Байчора во время дуа

В США в городе Паттерсон штата Нью-Джерси, где проживает большая северокавказская община, карачаевец Ибрагим Байчора стал начальником полиции.
Во время церемонии вступления в должность он попросил Коран вместо Библии, чтобы принести клятву, сообщают местные СМИ.
После церемонии начальник полиции пригласил имама, чтобы тот зачитал дуа, молитву.

Бек иги, бек хатерли, бек джан аурутхан Адамды.
Миллетин , динин иги джаны бла кергюстген , этген ишинден къуру «саубол3» эшитген бир адам.
Azamat Ник почему-то не активен. Зашёл с этого.

Автор,
Напиши на jashusa09@gmail.com
На форум очень редко заглядываю.

Цитата
Джигит Прошка Иванов пишет:
Azamat Ник почему-то не активен. Зашёл с этого.
Азамат, удалось восстановить ник?
Так-то Джигит Прошка тоже ничего))) , мне нравится))). Но пока еще не прижилось, поздравлю по-старому, как Азамата)).

Азамат ,туугъан кюнюнг бла алгъышлайма! Аллах сеннге саулукъ, насыб, ийман, къууанч берсин! Не иги муратларынг бар эсе, бютеу барысын Аллах къабыл этсин! Аллах хар башлагъан ишингден, чыкъгъан джоунгдан ! Аллаъ юйдегингден, джууугъунгдан-тенгингден къууандырсын, аланы да сенден! Къайда болсанг да Аллах болсун негеринг! Тансыкълайбыз, излейбиз, отубуз сенсиз джанмайды, аллынга къарагъанлай турабыз!))

https://www.youtube.com/watch?v=LLV8KLXsYTQ&list=RDLLV8KLXsYTQ&start_radio=1
Я самая классная на форуме))))))))))))))

Салам алейкум Азамат! Давненько не общались, надеюсь у тебя все хорошо. Мне нужна твоя помощь в одном деле. Выйди пожалуйста на связь по возможности.
Вся наша жизнь - игра!

Цитата
Автор пишет:
Салам алейкум Азамат! Давненько не общались, надеюсь у тебя все хорошо. Мне нужна твоя помощь в одном деле. Выйди пожалуйста на связь по возможности.
Дело решил ) вопрос отменяется )
Вся наша жизнь - игра!
Страницы: Пред. 1 ... 6 7 8 9 10
Читают тему (гостей: 1)

Написать нам